MCDonalds bouwt nieuw restaurant in Halen en gaat op zoek naar 80 werknemers

McDonalds bouwt momenteel een nieuw restaurant aan de Staatsbaan 117 in Halen. Dat is de site die naast de carpool aan afrit 25 van de E314 ligt. De vestiging komt in de franchiseportefeuille van David Cleynhens. Die heeft al vijf vestigingen van McDo in beheer, twee in Leuven en verder ook in Maasmechelen, Sint-Truiden en Kampenhout.

Aan het nieuwe restaurant wordt momenteel nog druk gebouwd maar David Cleynhens gaat wel al op zoek naar een team om de zaak te runnen. Liefst tachtig mensen heeft hij daar voor nodig: 5 managers, 25 vaste medewerkers en 50 studenten. Diploma, ervaring, leeftijd, geslacht en afkomst zijn daarbij niet belangrijk. De juiste attitude, motivatie, enthousiasme en een brede glimlach zijn dat wel. Voor kandidaat-managers zijn het aansturen en coachen van mensen cruciaal. Kandidaten die geselecteerd worden, krijgen opleidingen om de operationele kennis en praktische vaardigheden zoals hygiëne- en voedselveiligheidsregels onder de knie te krijgen. Bovendien leren ze soft skills zoals klantgerichtheid en teamwork leren ze op de werkvloer. De opleidingen duren in het totaal 3 maanden voor managers, 125 opleidingsuren voor elke vaste medewerker en ongeveer 25 uren per student. 

Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun CV en motivatiebrief via e-mail bezorgen aan personeelhalen@mcdodavid.be. Er wordt ook een jobdag georganiseerd bij VDAB in Diest, Oude Baan 52.

Snellaadbedrijf Fastned zal naast McDonald’s in Halen een snellaadstation openen. Dit nieuwe station van Fastned in België zal vier 300 kW laadpunten hebben waar alle soorten elektrische voertuigen in 15 minuten tot wel 300 kilometer kunnen bijladen.  Dit wordt het twintigste station van Fastned in België.

Burgemeester van Halen Erik Van Roelen is alvast verheugd met de komst van het nieuwe McDonald’s restaurant in zijn stad. Het is niet alleen een verruiming van het culinaire aanbod maar ook een kans voor inwoners van Halen die op zoek zijn naar een job.

One comment

Geef een reactie