Bietenoogst gestart, Tiense suiker optimistisch over suikergehalte

Bij de Tiense Suikerraffinaderij is vorige week de bietencampage op gang gekomen. Die duurt nog tot midden januari 2023. In die periode verwerken ze in Tienen zo’n 3,5 miljoen ton bieten. Dat levert 500.000 tot 600.000 ton suiker op.

De gespecialiseerde landbouwwebsite VILT vroeg aan ceo van Tiense Suikerraffinaderij Ingels wat de verwachtingen zijn en die blijken, ondanks de zeer atypische zomer, goed te zijn. Het suikergehalte van de bieten zal allicht zo’n 5 procent hoger zijn dan de voorbije jaren. Bieten hebben wortels die tot twee meter in de grond groeien. Bij Tiense Suikerraffinaderij hebben ze, in samenwerking met de telers, heel wat expertise opgebouwd om de bieten optimaal te laten renderen.

De bietenoogst zal de volgende weken voor extra tractor- en vrachtwagencapaciteit op de Hagelandse wegen zorgen. De velden waar suikerbieten geoogst worden, liggen binnen een straal van 50 kilometer van de fabriek. De verwerking moet snel na de oogst gebeuren om het suikergehalte zo hoog mogelijk te houden.

Foto’s ©TienseSuikerraffinaderij

Geef een reactie