Open dag op zondag 2 oktober bij politie Lubbeek en politie Aarschot

De kans dat je dit weekend niet weet wat te doen is allicht bijzonder klein. De knaldrang zorgt ook in het Hageland nog altijd voor volgebunkerde activiteitenkalenders maar voor de liefhebbers van politiewerk en de daarbij horende infrastructuur zijn er extra opportuniteiten. Zowel in Aarschot als in Lubbeek is er namelijk een open dag bij de politie.

In Lubbeek kan je het nagelnieuwe politiehuis bezoeken, cellen inbegrepen. Daar blijf je na de open dag natuurlijk beter buiten maar om de herinnering levend te houden nodigt de politie je uit om dit weekend een celfie te maken.

Het gebouw is voorzien van de modernste en energievriendelijke technieken en daar krijg je zondag alle informatie over. De politiemensen geven verder duiding over de inrichting van het gebouw. Onder meer de verhoorkamers en de uitrusting ervan komen aan bod maar je leert ook hoe vingerafdrukken genomen worden, hoe de agenten omgaan met drugs en hoe de verkeersdienst georganiseerd is. Er is overigens ook een virtuele schietstand.

Uiteraard maakt de politie van deze gelegenheid gebruik om jobstand op te bouwen. En er is kinderanimatie met onder meer een springkasteel.

Niet alleen de lokale politie pakt uit in Lubbeek, ook de federale is present met onder meer de hondenbrigade, permanent demonstraties met drones en het waterkanon.

De open dag vindt plaats van 10 tot 17 uur aan de Gellenberg 18 in Lubbeek.

Ook in Aarschot zet de politie de deuren van het politiehuis open met een bijzonder fraai programma. Je kan er onder meer politiepaarden gaan bekijken, een foto maken op een politiemoto, een demonstratie zelfverdedigingstechniek bekijken en ook hier worden permanent drones ingezet. Kinderen kunnen een ritje maken met een politievoertuig, er is een speurneuzentocht, een fietsbehendigheidsparcours en kindergrime.

Er zijn demonstraties met zowel drugs- als patrouillehonden. Je kan de timing hieronder lezen.

Politie Aarschot krijgt de assistentie van de wegpolitie en van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant (brandweer Aarschot) . Ook hier komt de federale politie een demonstratie geven met het waterkanon.

De open dag gaat door aan de Demervallei 6 van 10 tot 18 uur.

One comment

Geef een reactie