Zwembad van Aarschot gaat vanaf volgende week 2 maanden dicht

Wie nog een baantje wil trekken in het zwembad van Aarschot kan dat deze week nog snel afhaspelen. Vanaf maandag 3 oktober sluit het stedelijk zwembad tot en met 27 november. Het stadsbestuur wil alle gebouwen energiezuiniger maken en het zwembad is een van de belangrijkste energievreters. Het dak van het gebouw wordt gerenoveerd en geïsoleerd, er komen nieuwe ramen en deuren en er worden zonnepanelen geplaatst. Verder wordt de verwarming en de ventilatie vervangen maar ook alle technische installaties worden vernieuwd. Er komen ledlampen en een nieuwe warmtekrachtkoppeling.

Het resultaat van die investering is belangrijk. Het energieverbruik kan met zowat de helft verminderd worden maar ook het verbruik van zwembadwater kan jaarlijks met zowat 5 keer de inhoud van het 25-meterbad verminderd worden.

Als je meer wil weten over die werken kan je zondag nog snel een bezoekje brengen aan het zwembad. In het kader van Open Bedrijvendag stelt het stadsbestuur het gebouw open en er zijn experts aanwezig die duiding kunnen geven.

Geef een reactie