Booking Agency Rootstown schenkt 600 euro aan voedselbank Kommaraf

Het Aarschotse booking agency Rootstown van Kurt De Bont organiseerde op 27 maart 2022 een benefietconcert waarvan de opbrengst naar twee internationale hulporganisaties ging die zich actief bezig houden met de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. De benefiet kreeg ondersteuning van CC Het Gasthuis, JC De Klinker en de dienst evenementen van stad Aarschot.

De line-up was erg kwalitatief. Dc Snakebuster & Half Blind Willy openden de avond. David Ronaldo & The Dice namen het daarna over en het slotakkoord was voor de One Time Blues Band met onder meer de Huibbe en Cora Lee als frontman- en vrouw en de fabuleuse Geneviève Dartevelle op mondharmonica.

De drie bands en alle medewerkers werkten volledig gratis en dus kon de integrale opbrengst aan de hulporganisaties geschonken worden. Het Duitse Hardcore Help Foundation en het Poolse Pomoc Ukraina kregen ieder 1000 euro op de rekening. Zij zijn ondertussen bezig met de realisatie van de voorgestelde opvangprojecten. Er was echter nog 600 euro over en dat bedrag werd donderdagochtend overgemaakt aan de Aarschotse vzw Kommaraf. De vzw organiseert tweemaal per maand een voedselbedeling in hun lokalen in Gelrode. Er is ook een sociale kruidenier en een pamperbank.

Vrijwilgster Herlinde Beets van Kommaraf verduidelijkt dat het geld besteed wordt aan de aankoop van bijkomende voorraden voedingsproducten. De voedselbank krijgt de laatste maanden meer klanten maar aan de andere kant is de aanvoer van voeding gedaald. De stijging van het aantal klanten is vooral een gevolg van de toestroom van Oekraïners. Of de stijgende energieprijzen er iets mee te maken hebben is voor Herlinde niet duidelijk. Allicht zullen meer mensen aankloppen bij het OCMW maar die stromen niet noodzakelijk door naar de voedselbank.

Geef een reactie