Honderden toeschouwers voor kampioenschap boomslepen voor trekpaarden

​Vorige zaterdag 3 september organiseerden de leden van vzw ‘De Voermannen van nu’ aan de Rillaarsebaan in Gelrode het eerste kampioenschap boomslepen voor trekpaarden. De voerders moesten samen met hun aangespannen trekpaard zo snel en foutloos mogelijk een parcours afleggen waarbij naast kracht vooral ook techniek erg belangrijk is. In totaal namen 14 paarden deel aan de wedstrijd.

​In de voormiddag was er een precisieproef waarbij 6 situaties uit het sleepwerk werden nagebootst. Cyril, een Brabants trekpaard van 12 jaar van menner Marc Goossens uit Halle en Kadé, een jonge Boulonnais, een zwaar trekpaard uit de Franse regio van Boulogne, van menner Davy Cools eindigden in deze proef ex aequo.

In de namiddag volgde een trekwedstrijd boomstammen, van licht naar telkens zwaarder, over een afstand van 25 meter. De trekpaarden moesten deze proef in diervriendelijke stap uitvoeren.  Cyril van menner Marc Goossens, won ook deze proef en hij werd daardoor ook eindwinnaar. De tweede plaats in de eindstand was voor menner Davy Cools met Kadé en op de derde plaats eindigde Dirk Zöll uit Duitsland, met Brabants trekpaard Whotan.

​De provincie Vlaams-Brabant probeert om de trekpaardencultuur een nieuwe invulling te geven. Dat lijkt ook aardig te lukken. Er kwamen zo’n 400 tot 500 belangstellenden kijken naar dit kampioenschap in Gelrode.

One comment

Geef een reactie