Nieuwe huisstijl voor aarschot gebaseerd op natuur en water

Het lokale bestuur van Aarschot gebruikt vanaf vandaag een nieuwe huisstijl. Die is gebaseerd op de twee elementen die naar eigen zeggen typisch zijn voor de stad: natuur en water. Vanuit dat vertrekpunt zijn de ontwerpers uitgekomen bij slechts één basiskleur en dat is een groenblauwe mix die wij met enige voorzichtigheid appelblauwzeegroen zouden durven noemen. De groenblauwe kleur vindt zijn oorsprong in het DNA-verhaal over Aarschot dat in 2017 tot stand kwam door een volksbevraging en de inzet van een werkgroep. Hieruit bleek dat de inwoners Aarschot vooral als ‘groene stad aan de Demer’ bestempelen.

Het logo en de nieuwe kleurzetting is ontworpen door eigen mensen van stad Aarschot. Er was dus geen budget nodig voor externe consultants. Zij hebben gekozen voor een strakke en moderne stijl. Om die eenvormiger te kunnen toepassen hebben ze bewust gekozen voor één kleur.

Het lokale bestuur heeft bewust gewacht met deze vernieuwing totdat de voorraad van briefpapier en enveloppen zo goed als opgebruikt was. Heel wat andere dragers van de huisstijl waren ook aan vervanging toe. Aan heel wat masten hingen al een tijdje geen vlaggen. Er was geen voorraad meer om de kapotte vlaggen te vervangen. Door te wachten was het mogelijk om de bedrukte papierwaren en vlaggen meteen in de nieuwe kleur aan te kopen.

Geef een reactie