Red Flames krijgen fandorp in Leuven tijdens EK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal voor mannen wordt pas later in het jaar in Qatar gespeeld wegens te warm in de zomer en dat zorgt ervoor dat de stadionverlichting volop op het vrouwenvoetbal gericht is. De Red Flames konden zich voor de tweede keer in de geschiedenis plaatsen voor de eindronde van het Europees Kampioenschap dat in Engeland wordt gepeeld.

Bij de voetbalbond KBVB hebben ze een ambitieuze campagne klaargestoomd om onze nationale voetbaldames te ondersteunen. #FLAMETIME moet de Belgische voetbalsupporter overtuigen om zich deze zomer massaal achter de Red Flames te scharen.

Leuven is zowat de thuisstad van de Flames geworden omdat onze voetbaldames daar hun wedstrijden vaak afhaspelen. De KBVB gaat nu op het Martelarenplein in Leuven een fandorp bouwen. Dat gaat op 10 juli voor het eerst open. Op die dag spelen de Flames hun eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Ijsland.
MNM en StuBru zenden live uit vanuit de voetbalvillage en enkele uren voor de wedstrijd zijn er randactiviteiten die een link hebben met voetbal. Denk aan een pannakooi, voetbaldarts en een obstacle-run. Uiteraard kan je er ook iets eten en drinken.

De volgende matchen van de Flames in de groepsfase zijn op 14 juli tegen Frankrijk, nota bene de nationale feestdag van de Fransen, en op 18 juli tegen Italië. Bij de voetbalbond voegen ze er ietwat omzichtig aan toe dat je de wedstrijden van de Flames in de knock-out fase ook kan volgen in het fandorp, op voorwaarde uiteraard dat ze zich daarvoor plaatsen.

Naast het fandorp heeft de KBVB ook een Walk of Flame laten bouwen. Tussen het Martelarenplein en het Justus Lipsiusplein kan je tot eind juli alle geselecteerde Flames op hun eigen “Hollywood-ster” gaan bekijken, omringd door banners met foto’s van de selectie die ons land in Engeland zal verdedigen. Die Walk of Flame is al vanaf 27 juni klaar. Het is vooral de bedoeling om op die manier de naamsbekendheid van de Flames op te krikken.

Ze gaan bij de KBVB uiteraard ook de digitale toer op. Je hebt dan wel de laatste versie van hun app nodig en dat is versie 11.6.1. Vanuit de app kan je qr-codes gaan scannen. om daarmee … jawel… vlammetjes ofte flames te verzamelen. Die flames vind je bij partners van de KBVB, in het fandorp, op de ‘Walk of Flame’ of de digitale kanalen van de KBVB.   Per vlammetje dat je scant, verzamel je punten. Die punten geven toegang tot toffe ervaringen zoals een rondleiding in het Proximus Basecamp in Tubeke of goodies zoals gehandtekende shirts van de Flames en nog veel andere extra’s. Meer info over de actie is terug te vinden via rbfa.be/flametime of in de RBFA-app.   

In de de RBFA-app, RBFA staat voor Royal Belgian Football Association, kan je de reeks ‘Meet the Flames’ bekijken met 8 speelsters die je een blik achter de schermen geven. Daarnaast kan je leuke content terugvinden van voor, maar ook tijdens en na hun wedstrijden op het Europees Kampioenschap. Tijdens het EK kan je verder een pronostiekje maken voor de matchen van de Red Flames via de RBFA-app. Er is bij iedere match een gesigneerd truitje van de Flames te winnen.  

De KBVB heeft tot slot een campagnevideo laten maken voor #FLAMETIME. We laten het oordeel daarover graag aan jullie over.

Geef een reactie