Living 29 start met een wel hele grote bluestopper

We hebben het lang moeten missen maar de de living gaat op zondag weer open en er komt meteen met een wel heel grote naam in de sofa van Roel Celis zitten. De Amerikaanse bluestopper Guy Davis was zeven jaar geleden al eens te gast in godbetert Molenstede. Ook toen had de man al een reputatie die de zowat alle kamers van de Dorpsstraat 29 kon vullen en vandaag is dat alleen maar nog veel imposanter geworden.

Guy Davis speelt de volgende paar weken een paar keer op grotere bluesfestivals in Vlaanderen. Zoiets laat Roel Celis niet liggen natuurlijk. Dankzij zijn zeer uitgebreid netwerk in de muziekscene kon hij Davis overtuigen om aan te schuiven aan de gastentafel in zijn tuin. Dat het zeven jaar geleden een vet feestje werd helpt ook natuurlijk. Wie er eerder al bij was weet dat na het succulent lekkere diner van de huischef de Zjeppe Camps, een allicht legendarische muziekavond volgt.

Met Guy Davis hebben ze in Molenstede meteen ook een genomineerde voor de Grammy Awards in de sofa. Twee keer zelfs. In 2018 stond deze internationaal zeer gewaardeerde vertegenwoordiger van de akoestische gitaarblues al eens op dat prestigieuze lijstje en het gebeurde dit jaar opnieuw. De man werkte al samen met onder meer Dr. john, Bonnie Rait en Pete Seeger. En dat schuift dus zomaar aan in de living van Roel Celis. In principe start het optreden al om 19 uur. Wie binnen geen plaats meer vindt moet niet teleurgesteld zijn. Het weer is goed en in de tuin van de Roel kan je uitstekend genieten van de fijne bluesmuziek op de achtergrond. Het principe blijft overigens ongewijzigd. Drinken mag en betalen gebeurt met een vrije bijdrage in de ijsemmer, waar voor de gelegenheid geen ijs inzit. Halvewege het optreden gaat de gedesinfecteerde hoed rond waar je naar eigen appreciatie een eurobiljet kan in stoppen. De kleur ervan bepaal je zelf.

Toch nog even een waarschuwing van de Roel hemzelve. Wie op een stoel wil zitten brengt best een stoel mee, wie op de grond wil zitten mag zeker geen grond meebrengen. Jullie komen? Wij ook! Zonder stoel en zonder grond.

Geef een reactie