Rode Kruis afdeling Diest start opnieuw met stickerverkoop op straat

De afdeling Diest van het Rode Kruis Vlaanderen start op donderdag 21 april opnieuw met de straatverkoop van stickers. De afgelopen twee jaar was die verkoopactie niet mogelijk omwille van de pandemie maar die beperkingen zijn er vandaag dus niet meer.

De opbrengst van de stickerverkoop gaat integraal naar de werking van de lokale afdelingen. Het is meteen ook hun enige bron van inkomsten en dus levensbelangrijk voor het functioneren van de diensten. Tijdens de pandemie is het belang van de Rode Kruis afdelingen zeer duidelijk aangetoond en ook bij de opvang van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne is de organisatie actief betrokken maar in feite bewijzen ze bijna dagelijks hun meerwaarde. Bij events van enige omvang bijvoorbeeld, is de aanwezigheid van een eerste hulp post vaak verplicht. De meeste organisatoren komen dan bijna automatisch bij de lokale afdeling van het Rode Kruis terecht.

Je kan je sticker tegenwoordig ook online kopen. In dat geval moet je een afdeling aanvinken en ook dat geld gaat dus direct naar de mensen op het terrein. Stickers kosten nog steeds 5 euro.

Schepen van welzijn Monique De Dobbeleer kwam dinsdagmiddag haar steun toezeggen aan de ploeg van de afdeling Diest. Zij organiseren de stickerverkoop op het grondgebied van Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Kortenaken. De actie loopt tot en met 5 mei.

Geef een reactie