Klara programmeert woensdagochtend sopraan Kristien Nijs uit Diest

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen woensdagochtend 20 april om 6.43 uur op Klara een aria beluisteren van Kristien Nijs met het barokensemble Kapellmeister. Voor de goede orde: sopraan Kristien Nijs woont in Diest! Ze brengt “Mein leben ist hin van Johann Mattheson, een van de favoriete componisten van Kapellmeister.

Ook de twee stichtende leden van het topensemble Kapellmeister, Marieke Vos en Denis Roosen, wonen overigens in deelgemeente Schaffen.

Je kan Kapellmeister in eigen streek live aan het werk zien en horen op vrijdag 22 april 2022. Ze brengen dan onder meer het fenomenale Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi in de abdijkerk van Averbode. Verder nog op het programma: het Orgelconcerto in g, HWV 291 en de Aria “Ombra Mai Fu” (uit de opera Serse) van Georg Friedrich Händel.

Heb je onze podcast met Denis Roosen en Marieke Vos al gehoord? Je verneemt er echt veel meer over de Stabat Mater en componist Pergolesi. Maar ook over Kapellmeister en de uitzonderlijke instrumenten waarmee Marieke en vader Frans Vos spelen.
Je kan de podcast hier beluisteren: https://soundcloud.com/user-403457819/kapellmeister-marieke-vos-denis-roosen

Geef een reactie