Wintereditie van driedaags festival Sinner’s Day komt naar citadel van Diest

Diest krijgt er een opvallend driedaags muziekfestival bij. De wintereditie van Sinner’s Day zal vanaf 2022 doorgaan op de site van de citadel. Sinner’s Day zet internationaal gereputeerde bands uit de donkere muziekscene van de jaren tachtig en negentig op het podium. De line-up is nog niet volledig maar er staan wel al grote namen op de affiche. Onder meer Ministry, Dead Kennedys, The Jesus and Mary Chain, Echo & The Bunnymen, The Charlatans, Peter Hook, The Alarm, The Undertones en Department S komen in oktober naar Diest. Dat internationaal muziekgeweld wordt aangevuld met Belgische bands zoals De Brassers, Janez Detd., Vomito Negro en Parade Ground.

De organisatoren houden de namen van twee headliners met een ijzersterke reputatie nog even geheim. Sinner’s Day vindt plaats op 29, 30 en 31 oktober 2022. Er zijn telkens twee podia waar gelijktijdig bands optreden.

Sinner’s Day heeft ook een zomereditie. Die vindt op 24, 25 en 26 juni plaats in Oostende. Onder meer Front 242, The Stranglers en PIL staan daar al op de affiche.

1+1 gratis voor inwoners

Schepen van Cultuur Geert Cluckers kondigt nog een tof extraatje aan voor de inwoners van Diest. Bij de aankoop van een ticket krijgen zij een tweede ticket gratis. Ze hoeven daarvoor enkel een adres in Diest in te vullen bij de aankoop. De stad controleert nadien of de personen effectief in Diest wonen. Wel oppassen! De 1+1-actie loopt slechts tot 1 augustus.

Praktisch

Geef een reactie