Carnavalstoet Zichem verplaatst naar zaterdag 9 april

Geen carnavalstoet in Schoonderbuken maar misschien wel in Zichem. Organisator Peter Vanelven speelde al een paar weken met de optie om de datum van de stoet te verschuiven en dat is nu ook definitief bevestigd. Als de situatie gunstig evolueert, vieren ze in Zichem opnieuw carnaval op zaterdag 9 april. Dat is een wat atypische keuze want de stoet vindt in principe altijd plaats op een zondag. De carnavalskalender is echter bijzonder druk. Op zondag 10 april staat al de stoet in Rummen op de planning. Op zaterdag 9 april is er enkel in Kampenhout een carnavalstoet. Dat is niet meteen concurrentie.

De kindercarnavalstoet zou dan weer niet verplaatst worden. Die trekt uit op vrijdag 25 februari. Bij de gratie van corona uiteraard.

Zichem en Rummen sluiten op die manier carnaval af in onze regio. In principe gebeurt dat in Diest maar daar trekt de stoet op zondag 3 april door het centrum van de stad. Waar carnaval effectief begint is momenteel niet helemaal duidelijk. De carnavalstoet op de Keiberg staat al op zaterdag 26 februari gepland. Leuven volgt op zondag 12 maart en Scherpenheuvel op 20 maart. In Aarschot staat de stoet op zaterdag 26 maart gepland. Voorlopig zijn op al die plaatsen nog geen afgelastingen of verplaatsingen. Enkel in Tienen en in Zoutleeuw vieren ze ook dit jaar geen carnaval.

Geef een reactie