Ook dit jaar geen carnavalstoet in Schoonderbuken

Het bestuur van carnavalsvereniging De Bezembinders in Schoonderbuken, heeft donderdagavond beslist om alle carnavalsactiviteiten in 2022 af te gelasten. Dat betekent dus dat de bijzonder populaire stoet die in principe op 6 maart in de agenda stond, ook dit jaar opnieuw niet doorgaat.

Volgens de Bezembinders zijn de huidige maatregelen nog te streng om op een normale manier een carnavalstoet te kunnen inrichten. Veel zaken blijven ook onduidelijk. De tijdsspanne tot de stoet is te kort om alle praktische zaken nog een correcte manier geregeld te krijgen.

Het is nu uitkijken naar de beslissing die de organisatoren van de stoeten op Keiberg, in Zichem en in Scherpenheuvel nemen. Keiberg en Zichem staan nog eerder in de kalender, namelijk op 26 en 27 februari. Scherpenheuvel heeft nog iets meer ruimte. Die stoet moet op 20 maart door de stad trekken maar ook dat wordt uiteraard erg krap.

Eerder deze week maakte de Gilde van Tielebuis in Diest bekend dat ze de carnavalsbals en de carnavalsviering van de zotte nacht op 1 maart afgelasten. De internationale carnavalstoet blijft voorlopig wel nog op de agenda, meer bepaald op zondag 3 april. Diest is vaak de laatste stoet van het seizoen.

Geef een reactie