Uitgebreide horecaterrassen mogen blijven tot einde september 2022

Zoals in veel Vlaamse steden en gemeenten mochten ook in Leuven de horezaken hun terrassen in de zomer van 2020 uitbreiden. Dat had alles met corona te maken. Een terras is veiliger dan een binnenruimte en op die manier kreeg de horeca ook meer capaciteit. Die terrassen staan er vandaag nog steeds en het stadsbestuur staat zelfs toe dat ze nog tot 30 september mogen blijven. Dat doen ze om de zwaar geraakte horeca te ondersteunen.

Het stadsbestuur in Leuven schrapte ook al de terrastaks in 2020 en 2021 en er kwam een groepsaankoop voor CO2-meters.  

Voorzitter van Horeca Leuven, Kevin Vanderauwera, benadrukt de noodzaak van deze maatregel. Volgens hem was die beslissing broodnodig omdat de horeca door een zeer moeilijke periode gaat. De mensen komen minder buiten uit angst voor corona, veel werknemers zijn in quarantaine en de beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur zorgen ervoor dat de zaken niet op volle kracht kunnen draaien.

Geef een reactie