Trajectcontroles actief op grondgebied Glabbeek

Wie de N29 van Bekkevoort naar Tienen neemt houdt voortaan maar beter consequent rekening met de opgelegde maximumsnelheden. In Glabbeek werden op 1 januari een aantal trajectcontroles actief gezet.

In Bunsbeek is zo’n trajectcontrole operationeel tussen de kruispunten Houtemsesteenweg en Baekveldstraat. In Glabbeek wordt je gecontroleerd tussen de kruispunten Craenenbroekstraat en Kasseiweg. In beide zones mag je maximaal 50 km/uur rijden. Op het grondgebied van Kapellen tussen de kruispunten Dorpsstraat Kapellen en Waanrode wordt je ook gecontroleerd maar daar is maximumsnelheid 70 km/uur.

Vanaf 1 februari 2022 worden de trajectcontroles in de drie schoolomgevingen van Glabbeek operationeel. Aan de school in Bunsbeek (Schoolstraat tussen de kruispunten N29 en Oude Diestsestraat), aan de school in Glabbeek (tussen de kruispunten Craenenbroekstraat en Stationsstraat) en aan de school in Kapellen (tussen de kruispunten Stationsstraat en Bergeveldstraat) geldt tijdens de schooluren een maximumsnelheid van 30 km/uur. Die snelheid wordt ook aangegeven door een variabel bord “zone 30”. Tijdens alle andere momenten is de maximumsnelheid er 50 km/uur!

Geef een reactie