Schepencollege pakt overlast in centrum aan met uitbouw cameranetwerk

Er was vorig weekend heel wat ophef over het beeld van de pasgeboren Jezus in de kerststal in Diest. Het hoofd van dat beeld lag afgebroken in de stal. De oorzaak is niet duidelijk en de eventuele daders zijn niet bekend. Als het van het schepencollege afhangt zal zoiets in de toekomst nog maar moeilijk ongestraft kunnen gebeuren. Het college schrijft een bestek van 18.150 euro uit voor de aankoop van een mobiele camera. Het gaat over een model dat verplaatst kan worden naar verschillende locaties en dus ook op evenementen kan gebruikt worden.

Naast die verplaatsbare camera komen er 10 vaste camera’s voor de citadelsite. Die worden onderdeel van het cameranetwerk van Diest. Voor deze aankoop werd 12.000 euro gebudgetteerd. Dat is echter nog maar een begin van de uitbouw van een effectief cameranetwerk in de stad. Daar wordt liefst 40.000 euro per jaar voor gereserveerd. Het schepencollege wil op die manier de overlast in het centrum verder aanpakken.

One comment

  • briers ghislain

    Indien de daders na herkend te zijn nu ook nog voldoende streng aangepakt worden , ook al horen ze tot een ” beroepsgediscrimineerde ” groep , is dit een goede investering . Anders is het politiek op zijn belgisch : veel geld uitgeven om te doen alsof . ,

Geef een reactie