Vormelingen halen 668 euro voor kerstmaaltijd daklozen

De vormelingen van de pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek trokken op zondagochtend 9 januari naar de zes deelgemeenten van Glabbeek om driekoningen te zingen. De negentien zangertjes en zangeresjes werden opgedeeld in zes groepen. Samen haalden ze 668,02 euro bij mekaar. Dat geld wordt aan de Sant’Egidio gemeenschap geschonken. Zij organiseren rond Kerstmis een kerstmaaltijd voor thuislozen in Antwerpen, Brussel, Genk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Merksplas en Luik. Iedere gast ontvangt ook een geschenk. Naast de Kerstmaaltijden heeft Sant’Egidio ook Kamiano, het restaurant voor thuislozen, dat wekelijks een duizendtal maaltijden verzorgt. Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. 

Geef een reactie