Versnelde booster voor studenten in vaccinatiecentrum Aarschot en KULeuven

Volgende week beginnen duizenden hogeschool- en universiteitsstudenten aan de examens en dat is een bijkomend risico voor de verspreiding van covid-19. Er wordt momenteel alles aan gedaan om zoveel mogelijk studenten snel te boosteren. Het vaccinatiecentrum van Aarschot roept de studenten om te bellen naar het nummer 0492 09 64 42. Ze krijgen dan een slot waarin ze kunnen langs komen voor de boosterprik. Bellen kan vandaag nog tot 19.30 uur en volgende week telkens van 10.00 uur tot 19.30 uur. Wie ingaat op de uitnodiging moet wel een studentenkaart kunnen voorleggen.

De studenten uit onze eerstelijnszone Demerland die thuis studeren vermijden, op die manier dat ze naar Leuven moeten pendelen.

Anderzijds maakte de KULeuven deze week bekend dat alle studenten, ongeacht hun woonplaats of campus, zich bij de universiteit kunnen aanmelden voor een (booster)vaccin in het Leuvense vaccinatiecentrum in de Brabanthal. Het Informatiecentrum van de stad Leuven zal hen vervolgens contacteren om een afspraak vast te leggen. Op die manier willen de universiteit en de stad de beschikbare capaciteit in Leuven optimaal gebruiken. 

Die campagne is goed op dreef. Dat blijkt uit een tweet van rector Luc Sels.

De campagne voor de boostervaccinatie valt voor veel studenten pal in de examenperiode. Door hen nu al de kans te geven zich (vervroegd) te laten vaccineren, is de impact op hun studieplanning beperkter. Zeker voor studenten die op kot zitten in Leuven kan het een grote tijdsbesparing zijn om niet naar huis te moeten voor een vaccin.

Studenten die geen gebruik maken van dit aanbod, wordt aangeraden zich op QVAX in te schrijven voor één van de reservesloten in hun lokale vaccinatiecentrum. 

Geef een reactie