Nieuw online reservatiesysteem bundelt huur van materiaal, zalen en activiteiten

Het wordt in Aarschot een pak makkelijker om een zaal te huren, materiaal te ontlenen of je in te schrijven voor activiteiten van de sport- en jeugddienst. De stadsdiensten gaan namelijk een nieuw systeem gebruiken waar al die zaken in gebundeld worden.

Burgemeester Gwendolyn Rutten vindt het syteem een belangrijke stap vooruit in de digitalisering van de stad. Het levert ook een grote administratieve vereenvoudiging op.

Vanaf maandag 10 januari kan je de beschikbaarheid van zalen en materialen digitaal bekijken via
https://reservaties.aarschot.be. Je ziet ook alle activiteiten van de sport- en jeugddienst. Met filters kan je selecteren naar welke activiteit je op zoek wil. Aanmelden is in die fase niet nodig. Om tot een effectieve reservering over te gaan, moet je wel een account aanmaken. Een account van een vereniging kan door meerdere personen beheerd worden waardoor het makkelijker wordt om alles op te volgen. Ook kan je in het systeem zelf je betalingen raadplegen, een fiscaal attest downloaden of het attest voor de mutualiteit opvragen. Tot slot voorziet het systeem een automatische koppeling met de UiTPAS.

De start van de inschrijvingen voor sportkampen en de Vakantieclub in de paas- en krokusvakantie gebeurt vanaf 17 januari via het nieuwe systeem. Bij vragen of hulp kan je contact opnemen via sportdienst@aarschot.be of
info@jcdeklinker.be.

Inwoners die liever niet digitaal aan de slag gaan, kunnen nog steeds terecht bij de onthaalbalies van het jeugd- en sportcentrum voor hun reservaties.

Het reservatiesysteem werd opgetuigd door de firma E2E Solutions.

Geef een reactie