Falend communicatiebeleid van Limburg.net zorgt voor wrevel

De opstart van Optimo, het nieuwe ophaalsysteem voor huisvuil van Limburg.net, verloopt niet helemaal vlekkeloos. In veel gemeenten waar de intercommunale de ophalingen organiseert, was er een gebrek aan gele zakken voor keukenafval.

Uit een korte bevraging van een aantal grootgrutters in Diest blijkt dat die stockbreuk enigszins geïnspireerd werd door de intercommunale zelf. Zij gaven de warenhuisketens in de periode voor kerstmis het advies om geen al te grote voorraad van de zakken aan te kopen. Zeker voor de gele zakken waar het keukenafval in moet is dat in deze periode van feest vieren een verkeerd ingeschat scenario. Allicht was Limburg.net op dat moment al op de hoogte van de problemen bij de leverancier van de zakken en probeerden ze om tijd te winnen en spreiding te bekomen. Indien dat inderdaad de oorzaak van de huidige malaise is, had een transparante communicatie hierover veel kunnen oplossen. Tot op heden heeft de intercommunale, ondanks onze manifeste vraag, geen enkele verklaring gegeven en ze reiken voorlopig ook geen oplossing aan voor het probleem. Dat zorgt voor wrevel bij de grootwarenhuizen die de distributie van de zakken gratis doen maar nu vooral negatieve reacties krijgen. Ook in politieke kringen groeit de onvrede over het falende communicatiebeleid van de intercommunale.

Er zijn nog gele zakken beschikbaar

Wie wat moeite doet kan in Diest echter nog wel gele zakken vinden. Het stadsbestuur heeft zelf een half pallet gele zakken aangekocht en beschikt daarmee over een strategische voorraad die allicht volstaat om Limburg.net toe te laten om het probleem op te lossen. Ook bij Carrefour hebben ze nog een voorraad gele zakken op stock. Bij Delhaize verwachten ze vandaag opnieuw een voorraad gele zakken maar de filiaalverantwoordelijke maakt enig voorbehoud. Verwachten betekent niet dat we ze ook effectief krijgen, nuanceerde hij.

Bij Spar Diest hadden zaakvoerders Nele Stalmans en Filip Claes 12 dozen met gele zakken ingekocht. Die zijn na één week allemaal de deur uit. “Voor ons is dat puur dienstverlening maar we vinden het belangrijk omdat we onze klanten zo goed mogelijk willen ondersteunen”, zegt Nele Stalmans. Zij hebben ondertussen een nieuwe bestelling geplaatst maar Limburg.net heeft vijf dagen nodig om de zakken te leveren.

De meeste warenhuizen die huisvuilzakken verdelen bevestigen ons dat ze nog steeds bestellingen kunnen plaatsen. Toch zijn er hier en daar ook twijfels. Een aantal bronnen geven aan dat er tijdelijk geen leveringen mogelijk zouden zijn maar hoe lang die periode duurt kan niemand bevestigen. Hopelijk brengt Limburg.net zelf snel duidelijkheid.

Geef een reactie