Kristof Mollu is de nieuwe burgemeester van Kortenaken

De legislatuur van de gemeenteraden is halfweg. In een aantal gemeenten zijn afspraken gemaakt om de ambten van burgemeester en schepenen te wisselen. Onder meer in Kortenaken komt een nieuwe burgemeester aan zet. Kristof Mollu volgt er Stefaan Devos op. Mollu was de voorbije drie jaar schepen. Zijn mandaat als schepen wordt opgenomen door Guy Vandeberghen. Die positiewisseling heeft ook gevolgen voor het evenwicht in het schepencollege. Tot op heden had CD&V drie mandaten (burgemeester en 2 schepenen). Vooruit en N-VA hadden ieder 1 schepenmandaat. N-VA krijgt er nu een schepen bij in het nadeel van CD&V. In het college hebben beide partijen dus evenveel mandaten maar CD&V behoudt wel het burgemeestersmandaat.

Met zijn 36 jaar is Kristof Mollu nog een erg jonge burgemeester. Hij heeft al wel wat politieke ervaring opgebouwd. Van 2013 tot 2018 was hij gemeenteraadslid en fractieleider in Kortenaken en na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 werd Mollu derde schepen met als bevoegdheden openbare werken, mobiliteit en verkeersveiligheid, sport, ICT, toerisme, communicatie en participatie.  Als burgemeester behoudt hij de bevoegdheden voor mobiliteit en openbare werken.
Mollu noemt de grote rioleringsprojecten, de creatie van het Vruenpark in Waanrode en de vrijetijdssite in Kersbeek als zijn belangrijkste uitdagingen. En uiteraard blijft covid-19 een belangrijk aandachtspunt.

Geef een reactie