Akkoord over 28 nieuwe serviceflats die al 4 jaar leeg staan opnieuw verworpen

In Glabbeek staat al vier jaar lang een nagelnieuw complex met 28 serviceflats leeg en het ziet er niet naar uit dat er snel verandering komt in de situatie. De bouw van het complex heeft meer dan vijf miljoen euro gekost. De oorzaak van de impasse is een geschil tussen de eigenaar- ontwikkelaar B&R Groep, een holding die meer dan 20 bedrijven in de bouw- en de afwerkingssector in portefeuille heeft, en de oorspronkelijke uitbater, de groep Vulpia die een netwerk van woon- en zorghuizen en assistentiewoningen bezit en uitbaat.

Het geschil tussen beide groepen is vrij ingewikkeld maar in essentie draait het om de verkoopprijs van de flats. Die bedroeg initieel 215.000 euro. Bij de opening van het complex waren al 13 flats verkocht. De bewoners betalen ook 38 euro per dag voor de dienstverlening.

De populariteit van serviceflats daalde echter en daardoor ontstond een discussie over die verkoopprijs. Uiteindelijk raakte de zaak helemaal geblokkeerd en ging ook de verkoop van de 13 flats niet door. Die impasse duurt nu al vijf jaar. Burgemeester Peter Reekmans probeerde om een oplossing te vinden. Hij slaagde erin om een andere uitbater te vinden en vorige zomer leek de zaak geregeld. Eigenaar B&R Groep komt nu echter terug op dat akkoord en laat weten dat de deal met de nieuwe exploitant niet doorgaat.

Burgemeester Reekmans schakelt echter zelf ook een versnelling hoger. Hij meldt dat de 28 serviceflats worden opgenomen in het leegstandsregister. Uiteindelijk kan dat tot stevige boetes leiden. De vraag is echter of het management van een kapitaalkrachtige groep als B&R daar zal van wakker liggen.

Geef een reactie