Stadsbestuur laat nieuwjaarszingen en drankenstandjes opnieuw toe

In een aantal deelgemeenten van Scherpenheuvel-Zichem is nieuwjaarszingen erg populair. Eigenlijk gebeurt het overal behalve in centrumstad Scherpenheuvel waar de kinderen met Driekoningen op pad gaan.

Vorig jaar kon die mooie traditie door corona niet doorgaan. Gouverneur Jan Spooren hielp de lokale overheden een handje door zelf het nieuwjaarszingen via een politiebesluit te verbieden.

Voorlopig lijkt het erop dat er dit jaar wel kan gezongen worden. Het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem heeft alvast de toelating daarvoor gegeven en ze doen ook een bijkomende inspanning om zelfs de populaire drankenstandjes op een zo veilig mogelijke manier op te tuigen.

Buurtcomités of verenigingen die zo’n drankstandje willen uitbaten, wordt gevraagd om een aanvraag in te dienen via het evenementenformulier van de stad. Dat moet uiterlijk op vrijdag 17 december toekomen. Een aandachtspunt is wel dat zo’n drankenstandje moet voldoen aan de horeca-richtlijnen. Je kan dus enkel zittend aan je glas nippen. Wie stoelen en tafels nodig heeft kan die uitzonderlijk gratis ontlenen bij de stadsdiensten. Er is een maximum van telkens 5 tafels en 20 stoelen per organisatie. De aanvraag kan gebeuren in het vak Opmerkingen’ in het evenementenformulier. De organisator moet het materiaal zelf ophalen en terugbrengen.

Het bestuur benadrukt wel het belang van afstand houden en adviseert om een mondmasker te dragen voor kinderen, ouder dan zes jaar! De toelating van het gemeentebestuur kan wel nog overruled worden door het overlegcomité van 22 december.

Je kan hier een paar beeldjes zien van het nieuwjaarszingen op 31 december 2019, de laatste keer dat het toegelaten was. De beelden werden gemaakt aan de putterslamp in Averbode.

Geef een reactie