Expo van topfotograaf Martin Verheyden bij Icefisher in Zichem

Van Diestenaar Martin Verheyden kunnen we gerust zeggen dat hij zijn volk beter leerde fotograferen. Na een carrière in de reclamewereld was de man jarenlang docent fotografie en beeldbewerking in scholengroep Adite. Hij is ook een van de oprichters van fotoclub Lichtvast, een club met een bijzonder stevige reputatie en een hoge kwaliteitsstandaard.

Martin Verheyden is ondertussen op pensioen en de tijd die hij extra vrij heeft, gebruikt hij om een reeks pareltjes van beelden af te leveren. Dat levert hem bijna wekelijks nieuwe awards en prijzen op. Onder meer in Canada en Rusland kreeg Martin Verheyen recent prestigieuze onderscheidingen op zijn naam.

Vanaf deze week kan je een deel van zijn nieuwste project Return to Narnia bekijken in het trendy ijs- en wijnsalon Icefisher in het oude treinstation in Zichem. In Return to Narnia gaat de fotograaf op zoek naar wezens van een volk dat verborgen zit in een andere wereld. Return to Narnia verwijst naar de zevendelige kinderboekenreeks De Kronieken van Narnia waarvan meer dan honderd miljoen exemplaren werden verkocht in 47 landen.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Momenteel zijn er vijftien portretten klaar en die hangen ook allemaal bij Icefisher. De modellen zijn vaak niet onbekend in onze contreien.
Onder meer kandidate voor miss België Roberta Herea uit Diest is er daar eentje van. Voor het portret The Bue Faun van Roberta kreeg Martin Verheyden de award als Master Photographer November 2021.

De andere modellen die, naast Roberta Herea, in de reeks van vijftien portretten een rol spelen zijn Evelyne Brauns, Jolien Cels, Fien, Mara Gressens en dochters Asia en Juno, Yasmine Haegens, Tahnée Janssens, Jessie Robijns en Annaick Van de Pol (Anna).

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

Voor Martin Verheyden zijn deze vijftien werken nog maar een opstapje naar een reeks van ongeveer zestig beelden. Die gaat hij op locatie maken in de vijf Vlaamse provincies en in een aantal zuidelijke provincies in Nederland. De fotograaf is zeer goed thuis in kringen die wel vaker te vinden zijn op bijeenkomsten waar ze sprookjes- en nimfachtige kleren en attributen dragen. De bedoeling is om aan deze mensen regelmatig een locatie bekend te maken waar de modellen dan, volledig opgedirkt, zelf naar toe kunnen komen. De locaties zullen altijd te maken hebben met kunst buiten. Op die manier is ook het kader al in orde.

Je kan momenteel niet alleen het werk van Martin Verheyen gaan bekijken bij Icefisher. Er staan ook een paar bijzonder knappe werken van keramiste Gerda Valgaeren. Tijdens de recent afgelopen editie van Kunstroute kon je de foto’s van Martin Verheyen ook al gecombineerd bekijken in het atelier van Gerda.

One comment

  • Fantastische artiesten , fenomenale ligging en een gedreven zaakvoerder meer heeft Zichem niet nodig om nog iets steviger op de kaart te staan
    Veel succes voor al deze mensen

Geef een reactie