UZ Leuven stuurt testteam naar basisschool De Vlindertuin na uitbraak covid-19

In basisschool de Vlindertuin in Averbode neemt de besmettingsgraad bij leerlingen en personeelsleden toe aan een zorgwekkend tempo. De crisiscel van Scherpenheuvel-Zichem kwam met spoed samen met het agentschap Zorg en Gezondheid, de artsen van de eerstelijnszone, de burgemeester, de directie, het schoolbestuur, de preventiedienst KSD en het CLB.  Op basis van het crisisoverleg werd beslist om over te gaan op quarantainemaatregelen om verdere besmettingen te beperken. Donderdag is er een gratis testronde voor alle betrokkenen.

Volgens directeur Jef Verdonck zijn er momenteel verschillende positieve leerlingen en leerkrachten en werden 3 van de 6 klassen in quarantaine geplaatst. De besmettingsgraad bij kinderen en personeelsleden neemt snel verder toe.

Noodzaak om snel te schakelen

Om op korte termijn een helder beeld te bekomen van de situatie zal op donderdag 9 december een testteam van UZ Leuven langskomen om alle betrokkenen te testen. Het afnemen van de test is vrijblijvend. Toch doet burgemeester Manu Claes een warme oproep opdat zoveel mogelijk kinderen en personeelsleden zich laten testen. Enkel dan levert dat een volledig beeld op van de besmettingen binnen de klassen en de school.
De lagere school blijft op donderdag 9 december en vrijdag 10 december gesloten. De kleuterschool blijft in samenspraak met alle partijen open. Er wordt op dit moment geen noodopvang georganiseerd. Dat zou een te groot risico betekenen voor verder verspreiding van het virus.

Vrijdagnamiddag, wanneer de testresultaten gekend zijn, volgt er een nieuw overleg. Per klas zal dan bekeken worden of de quarantaine opgeheven kan worden of verder moet doorlopen.

De leerkrachten zullen donderdag de testing voorbereiden. Ze maken ook pakketten klaar voor verder afstandsonderwijs via Smartschool.

Geef een reactie