Valse emails voor uitnodiging vaccinatie vragen bankgegevens op

Het stadsbestuur van Aarschot waarschuwt de inwoners voor valse mails met meldingen voor een vaccinatie-uitnodiging. De mails zien er zeer waarheidsgetrouw uit maar er staat een verwijzing naar een website in waarop je je bankgegevens moet ingeven. De ganse vaccinatiecampagne is echter tot op heden gratis en het is dus niet nodig om bankgegevens op te vragen. Allicht worden die data door de verzenders ervan dus gebruikt met een foute bedoeling.

Het is vrij gemakkelijk om te checken of een email met een uitnodiging echt is. De verzender is altijd cov19-vaccin@doclr.be. Let zeker goed op de schrijfwijze. In een aantal andere gevallen proberen fraudeurs om je gegevens op te vragen vanop een emailadres dat slechts licht afwijkt van een onverdacht adres.

Je ontvangt je vaccinatie-uitnodiging ook altijd op papier van je lokale overheid en er komt een melding via de website “Mijn burgerprofiel”.

Geef een reactie