Gratis ticket en CST nodig voor (un)Holy Light na overlegcomité

De verstrengde coronamaatregelen die het overlegcomité vorige vrijdag heeft bepaald, gooiden het Wintertijd-programma in Leuven behoorlijk door elkaar. Een van de meest opvallende activiteiten, het lichtparcours (un)Holy Light, bleef gelukkig behouden maar het concept werd wel aangepast.

Op verschillende plaatsen in de stad vind je tussen 11 en 18 december intieme en magische lichtkunstwerken. Om die te bekijken moet je nu een (gratis) ticket ophalen. Er is een beperkt aantal gratis tickets per tijdslot ter beschikking. Bezoekers kunnen een tijdslot reserveren via wintertijdinleuven.be.

Om toegang te verkrijgen tot het parcours moet je dat ticket en je Covid Safe Ticket (CST) tonen bij het centraal punt op de Grote Markt. Daar krijg je een polsbandje waarmee je toegang hebt tot het (un)Holy Light-parcours.

Kris Peeters, coördinator van Leuvenement vzw, is tevreden dat het evenement kan behouden blijven. Curator Juliette Bibasse selecteerde volgens hem topkwaliteit, niet de klassieke mapping die je tegenwoordig overal ziet, maar lichtkunst op het scherp van de snee. De bezoeker wandelt een parcours langs verschillende locaties in de stad: van een grote projectie in de tuin van Museum M over een uiterst sfeervolle Sint- Jacobskerk tot een uitgelicht parcours in de Kruidtuin.

Meer info via www.wintertijdinleuven.be.

One comment

  • briers ghislain

    T is kersttijd , of voor de andere europeanen de tijden van het wilde heir van Wodan . Door de moslimreetlikkers en de volksverraders mogen andere termen gebruikt worden .

Geef een reactie