Werken op E314 bijna klaar, snelheidsbeperking wordt opgeheven

Goed nieuws voor de pendelaar die de E314 gebruiken. Op woensdag 8 december wordt de snelheidsbeperking tussen Aarschot en Leuven opgeheven. Over het volledige stuk mag je dan in beide richtingen opnieuw 120 km/uur rijden. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is de nieuwe middenberm helemaal klaar en alle kabels liggen op hun plaats. De komende weken en na Nieuwjaar worden de digitale borden boven de snelweg verder getest. Als de resultaten goed zitten, gaat de spitsstrook tegen eind januari officieel openen.

Einde verkeershinder

Wegen en Verkeer startte dit voorjaar op de E314 tussen Leuven en Aarschot met de aanleg van de spitsstrook naar Limburg. Dat leverde wel wat filemomenten op. Een deel van de snelweg werd ingericht als werf, de auto’s moesten erlangs over versmalde rijstroken en aan verlaagde snelheid. De spitsstrook zelf is ondertussen bijna klaar voor gebruik. De infrastructuur ligt er, nu moet enkel het systeem van de digitale signalisatie nog op punt worden gezet. Digitale borden boven de snelweg geven aan wanneer het verkeer de spitsstrook kan gebruiken en wanneer niet.

Spitsstrook wordt getest

De komende weken test Wegen en Verkeer samen met het Vlaams Verkeerscentrum of alles naar behoren werkt. Er mag pas op de spitsstrook gereden worden, wanneer alle digitale borden getest zijn. Tijdens de testfase zullen weggebruikers dan ook regelmatig een rood kruis op het digitale bord zien verschijnen. Afhankelijk van het resultaat van de testen, kan de spitsstrook eind januari 2022 voor het eerst open. De spitsstrook loopt van net voorbij het viaduct van Wilsele tot aan de op- en afritten van Aarschot (nr. 22). Tijdens de avondspits en op drukke momenten moet de extra rijstrook voor meer ademruimte zorgen op de E314 richting Limburg.

Geef een reactie