Special Operations Regiment stuurt 700 militairen naar Gabon

Het zal de volgende paar weken relatief rustig blijven boven het militaire domein in Schaffen. Een belangrijk deel van het personeel neemt deel aan de tweejaarlijkse oefening Tropical Storm in Gabon. Dat is een oefening waarmee het Special Operations Regiment traint op tactieken, technieken en procedures voor speciale operaties in het veel vergende Afrikaanse klimaat.

Tropical Storm startte vorig weekend en zal nog tot 14 december duren. Er nemen 700 militairen uit de land-, de lucht- en de medische component deel. Die krijgen ondersteuning van twee NH-90 en drie A1O7 Agusta helikopters en een vliegtuig. Er zijn ook 180 voertuigen en aanhangwagens en een aantal boten mee naar Gabon.

De deelnemende militairen zullen op verschillende technieken trainen. Er zijn een reeks parachutesprongen uit een vliegtuig of fast-roping uit een helikopter ingepland. Verder worden amfibische operaties, op zee of op rivieren geoefend, net als operaties te voet of bevoorradingen vanuit de lucht aan troepen op de grond.

Er nemen ook 250 militairen uit Gabon deel aan Tropical Storm. Voor hen is de operatie deels een opleiding.

Volgens Defensie bieden de klimatologische omstandigheden in Gabon en de verschillende terreintypes “een uitzonderlijke opportuniteit” om ervaring en kunde op te doen. De oefenzone in Gabon strekt zich uit van de hoofdstad Libreville tot Ndjolé en Lambaréné in het centrum van het land.

Geef een reactie