Bestuurder vervoert 2190 kilogram op aanhangwagen voor 750 kilogram

Teams van de lokale politiezone Demerdal organiseerden op zaterdag 20 november een opvallende actie in de buurt van de containerparken. Dat laat onder meer toe om het gewicht van de aanhangwagens te verifiëren op de weegschaal van het containerpark. Aan het containerpark in Messelbroeek ging één bestuurder wel erg stevig over de schreef. De aanhangwagen had een toegelaten gewicht van 750 kilogram maar de weegschaal tikte af op 2190 kilogram. Tijdens die controle werd een bestuurder onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald en er werden inbreuken vastgesteld voor niet-verzekering, geen geldige schouwing en geen geldig rijbewijs. Bij de controleactie waren ook een aantal inspectiediensten aanwezig. Ook zij stelden drie overtredingen vast.

Na de middag was de omgeving van het containerpark in Diest aan de beurt. Hier werd een 20-jarige bestuurder uit Aarschot onder invloed van drugs geïntercepteerd. Er werden ook processen-verbaal opgesteld inzake rijbewijs, gordel, GSM en ladingzekering .

Nieuwe procedure verzekeringsbewijs zorgt voor verwarring

Het positieve nieuws is dat er 28 ademtesten werden afgenomen die allemaal negatief waren. De politiediensten stelden wel vast dat opvallend veel bestuurders geen verzekeringsbewijs konden voorleggen. Die bewijzen worden niet langer op het bekende groene document bezorgd maar op een wit document. Je kan er ook voor kiezen om het verzekeringsbewijs enkel digitaal te ontvangen. Een aantal mensen is allicht nog niet vertrouwd met die aanpassing!

Geef een reactie