Covid Safe Ticket verplicht voor alle indoor evenementen van stad Aarschot

Vanaf maandag 1 november moet je in alle horecazaken en fitnesscentra in ons land een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Voor publieke evenementen verplicht de federale regering het gebruik van het Covid Safe Ticket voor evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten.

In Aarschot gaat het stadsbestuur nog verder. Het Covid Safe Ticket is sedert maandag 1 november verplicht voor alle indoor evenementen, ongeacht het aantal deelnemers.

In het horeca- en theatergedeelte van CC Het Gasthuis en De Klinker Club moest je al vanaf vrijdag 29 oktober een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, onafhankelijk van het aantal bezoekers. Een concert bijwonen of een stukje theater mee pikken kan dus enkel nog voor wie volledig gevaccineerd is, een bewijs van herstel na covid voorlegt of een recente PCR-test of antigeentest kan bewijzen. Een PCR-test is geldig vanaf de dag van de test plus twee dagen. Een snelle antigeentest is geldig vanaf de dag van de test plus één dag.

Voor bijeenkomsten in private sfeer worden geen verplichtingen opgelegd.

Inwoners die een moeilijkheden hebben om hun Covid Safe Ticket te bekomen kunnen tijdens de openingsuren van het stadhuis terecht bij de onthaalmedewerkers. Je moet dan wel je identiteitskaart en best ook je pincode meebrengen.

Nog even recapituleren hoe je aan je Covid Safe Ticket kan geraken:

  • Smartphonegebruikers kunnen best de CoronaSafeBE-app dowloaden. Je QR-code van je vaccinatie -, test- en/of herstelcertificaat wordt automatisch aan de CoronaSafeBE-app op je smartphone toegevoegd. Er verschijnen twee QR-codes in je app. Bij controle moet je de bovenste code aanklikken en laten scannen. Enkel die geeft een groene validatie. Samen met de app moet je je identiteitskaart tonen.
  • Je kan je Covid Safe Ticket ook downloaden via de websites Mijn Gezondheid of Mijn Burgerprofiel. Je moet je hier wel aanmelden. Dat kan bijvoorbeeld via het digitale platform ITSME of met een eID-kaartlezer.
  • Minder technologisch aangelegd? Geen probleem. Grijp je telefoon en bel naar 078 78 78 50. Je ontvangt dan je QR-codes per post.

Geef een reactie