UZ Leuven haalt patient met hersentumor van operatietafel door plaatsgebrek op intensieve

De regionale TV-zender RTV meldt dat een 58-jarige man uit Noorderwijk met een hersentumor vorige donderdag in het UZ Gasthuisberg in Leuven in extremis van de operatietafel werd gehaald omdat er geen beschikbare plaatsen meer waren op intensieve zorgen. Dat zou onder meer te maken hebben met het stijgend aantal coronapatiënten. De ingreep zal nu plaats vinden in de loop van de volgende weken maar wanneer dat precies zal gebeuren weet de man in kwestie nog niet.

Prof Dr J. van Loon

Diensthoofd Neurochirurgie van het UZ Leuven Johannes van Loon heeft ondertussen ook gereageerd bij RTV. Hij wijst er op dat het ziekenhuis verplicht is om bedden op de intensieve diensten vrij te houden voor patiënten met covid-19. Dat is een gevolg van de afkondiging van fase 1A. Professor van Loon wijst er verder op dat er een grotere instroom is van patiënten met covid-19 maar ook met andere aandoeningen. De arts haalt ook aan dat er meer zorgpersoneel uitvalt door ziekte. Die samenloop van omstandigheden was er oorzaak van om de ingreep van de man even uit te stellen.

Bij RTV laat de patiënt weten dat hij niet kwaad is op de dokters, maar wel op mensen die zich niet laten vaccineren. Of het uitstel van de ingreep impact kan hebben op de toestand van de patiënt kan het UZ Gasthuisberg om evidente redenen van privacy niet meedelen.

Geef een reactie