Stadsbestuur Diest schenkt 25 fietsen aan iedere secundaire school

Het stadsbestuur van Diest heeft voor elke secundaire school in de stad 25 fietsen aangekocht. Op die manier kunnen leerlingen die niet over een fiets beschikken er eentje uitlenen wanneer ze op verplaatsing vertrekken.

Eigen fietsen voor secundaire scholen

Stad Diest heeft via de dienst Flankerend onderwijs fietsen aangekocht bij VELO. Vandaag, dinsdag 12 oktober, hebben burgemeester van Diest Christophe De Graef en schepen van Onderwijs Pascale Vanaudenhove de fietsen overhandigd aan de leerlingen van KSD en De Prins. Die bewezen meteen dat ze geen doetjes zijn. Het eerste ritje van de nagelnieuwe fietsen gebeurde namelijk in de kletterende regen.

Alle secundaire scholen in Diest beschikken vanaf nu over 25 fietsen die ze kunnen gebruiken voor leerlingen die anders niet mee kunnen op uitstap of verplaatsing omdat ze van thuis uit geen fiets hebben.

In het basisonderwijs krijgen de scholen vaak nog fietsjes van gezinnen die afstand doen van de kinderfietsjes, in het secundair onderwijs komt dit niet meer voor. De scholen zullen de fietsen zelf stallen en onderhouden. Door deze structurele investering zijn de scholen en de stad niet meer genoodzaakt om telkens fietsen te gaan huren.

Volgens schepen van Onderwijs Pascale Vanaudenhove maakt fietsen steeds meer deel uit van onze manier van leven. Fietsen is goed voor de gezondheid en ook goed voor het milieu.

Geef een reactie