Hondenlosloopweide op Oosterlindeveld geopend

Het Oosterlindeveld in Schaffen werd aanvankelijk gepercipieerd als een site die eerder op sport en het verenigingsleven gericht was. Dat evolueerde echter. De site is nog volop in ontwikkeling en krijgt meer en meer het karakter van ontmoetingsplaats met heel wat andere mogelijkheden voor sociaal contact.

Grote waterpartij

Vandaag werd er een nieuwe losloopweide voor honden open gesteld. Fraai werk overigens. Losloopweides kunnen al eens saaie grasvelden zijn met weinig uitdagingen voor de honden. Dat is hier zeker niet het geval. De losloopweide is 30 are groot maar er zit een grote waterpartij in en dat stimuleert de honden tot actie.

In april opende Stad Diest haar eerste losloopweide tussen de Reustraat en de Fabiolalaan in Webbekom. Schepen van Dierenwelzijn Pascale van Audenhove kondigde toen al aan dat er snel een tweede site zou komen in een andere deelgemeente. De schepen hield vandaag dus woord.

In Diest zijn er nu drie losloopweides voor honden. De derde ligt aan het bezoekerscentrum Webbekoms Broek maar die zone wordt niet beheerd door stad Diest. Schepen Vanaudenhove heeft niet meteen concrete plannen voor de inrichting van bijkomende losloopweides maar ze is wel in gesprek met het Agentschap natuur en Bos over een bepaald terrein. Waar dat is wil de schepen voorlopig nog niet kwijt.

De nieuwe hondenlosloopweide op het Oosterlindeveld is vrij toegankelijk voor iedereen. Hondenbaasjes moeten wel een paar richtlijnen respecteren.

Richtlijnen
  • Agressieve honden mogen niet worden losgelaten in de zone
  • Elke begeleider is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de hond onder zijn begeleiding
  • Je laat je hond niet alleen in de losloopzone
  • Je deponeert uitwerpselen in de vuilnisbak
  • Als je de zone verlaat, moet je hond weer aan de lijn

Geef een reactie