Scherpenheuvel-Zichem investeert in mobiel skatepark

In de zomer van 2019 organiseerde de jeugddienst van Scherpenheuvel-Zichem Urban Hill, een stadsfestivalletje dat was opgebouwd rond straatcultuur. Uiteraard stond skaten centraal maar er waren ook graffiti-artists, streetfood en bonkende beats van een paar lokale DJ’s.

Burgemeester Manu Claes en schepen van jeugd Ine Pauwels waren toen al zeer nadrukkelijk aanwezig om met de aanwezige skaters en andere jongeren te praten. Het is een van de actiepunten van de huidige coalitie om op die site een soort belevingspark aan te leggen met onder meer een nagelnieuw skatepark. Om dat plan te kunnen realiseren moeten nog een aantal percelen grond worden aangekocht. De aanleg heeft ook een stevige budgettaire impact. Allicht gaat er nog een tijdje overheen om dat plan uit te voeren.

Voorlopig kunnen de skaters terecht op het oude skatepark in Scherpenheuvel en op het terrein naast de sporthal in Averbode. De skaters in de andere deelgemeenten kunnen vanaf nu hun kunsten tonen op een mobiel skatepark met vijf toestellen.

De vorm van die toestellen werd gekozen op basis van een bevraging bij de jongeren door de jeugddienst van de stad. Het mobiel skatepark werd op maandag 26 juli geopend op de parking naast het voetbalterrein in de Houwaartstraat in Schoonderbuken. Schepen van Jeugd Ine Pauwels, schepen van Sport Kris Peetermans en burgemeester Manu Claes kwamen het lintje knippen.

De toestellen blijven in Schoonderbuken tot einde augustus. Dan beginnen zowel de school als het voetbalseizoen en is de parking minder beschikbaar. Het skatepark verhuist dan naar een andere locatie maar die ligt voorlopig nog niet vast.

De toestellen zijn gemaakt door de Amerikaanse firma http://www.skatelite.com. Op de sociale media van hey bedrijf kan je zien dat niet alleen skaters dit materiaal apprecieren.

Geef een reactie