Jonge ooievaar is terug in bezoekerscentrum Webbekomsbroek

Vorige zondag probeerde een van de jonge ooievaars op de broedpaal aan het Webbekomsbroek om voor de eerste keer uit te vliegen. Dat liep bijna faliekant af. Het diertje kwam op een moeilijk bereikbare plaats in het water terecht. Gelukkig heeft zijn instinct hem geholpen en zwom het ooievaarsjong naar de kant. Ondertussen waren een paar vrijwilligers en de brandweer ter plaatse om het dier uit het water te helpen.

Even bekomen van al die emoties leek aangewezen. Een ploeg van brandweer Diest bracht de ooievaar naar het opvangcentrum in Oudsbergen. Alles is in orde met de vogel en de mensen van het natuurhulpcentrum hebben hem dinsdagmiddag weer terug gebracht.

De ooievaar moest wel even wennen aan zijn herwonnen vrijheid maar na vijf minuten maakte hij een klein sprongetje om te oefenen. Dat gaf hem voldoende vertrouwen om opnieuw uit te vliegen. Hij wist feilloos het nest te vinden en werd daar verwelkomd door zijn broer of zus. Even later kwam de vader aangevlogen om beide kuikens te voederen.

Voorlopig is alles dus weer in orde met de ooievaars. Het water in de vlakte rond de broedpaal trekt ook verder weg en daardoor wordt het minder riskant voor de dieren. Het vrijwilligersteam blijft echter alert.

Geef een reactie