Jonge ooievaar meteen weer welkom op het nest na kort verblijf in opvangcentrum

We konden eerder vandaag al melden dat de jonge ooievaar die zondag bijna verdronk bij zijn eerste poging om uit te vliegen, terug is op de broedpaal aan het bezoekerscentrum Webbekomsbroek.

Vanmorgen gingen Luc Cieters, Jean-Pierre Nijns en Cedric Rogiers checken of de omstandigheden rond de broedpaal in het Webbekomsbroek voldoende veilig waren om de vogel te laten terug keren uit het opvangcentrum in Oudsbergen. Zij beslisten samen dat het water voldoende is teruggetrokken. De mensen van het opvangcentrum brachten na de middag het jonge ooievaartje terug naar Diest. Hij werd op een ondertussen watervrije zone in de buurt van de broedpaal vrij gelaten. Het dier maakte eerst wat bewegingen om zich op te warmen en vloog binnen de vijf minuten weg naar het nest waar zijn broertje of zusje nog steeds zit te wachten om zelf ook uit te vliegen.

Een kwartiertje later kwam papa ooievaar met eten en drinken. De jonge vogel werd meteen terug geaccepteerd in het nest.

De foto’s die we posten werden gemaakt door Ivan Vlietinck. Hij is de man die vorige zondag de eerste en bijna fatale vlucht van het kuiken van kortbij zag gebeuren. Ivan verwittigde meteen de vrijwilligers in het bezoekerscentrum. Het is dankzij die snelle reactie dat de vogel nog leeft.

Foto’s: Ivan Vlietinck

Geef een reactie