Comeback tournee van Zornik loopt ook via Lolands

Het bleef misschien wat onderbelicht tot nu toe maar er is een belangrijke programmawijziging op de affiche van Lolands. Daan moet door agendaperikelen afzeggen maar de vervangers zijn echt wel op niveau. Zornik, een van onze beste Belgische bands, komt de zanger-Dj uit Overijse vervangen. De groep maakt vanaf augustus haar comeback maar de geplande concerten zijn ondertussen bijna allemaal uitverkocht. Wie geen kaartje kon bemachtigen krijgt nu een extra kans.

Samen met De Kreuners was Daan de enige naam die bekend was voor de editie van Lolands in 2020. Daar werd toen door velen naar uitgekeken. Daan had al twee jaar geen noot meer gespeeld op een podium met publiek. Herbronnen, heet dat. Het resultaat daarvan zou op Lolands moeten blijken maar covid-19 besliste daar anders over. Dan maar omboeken naar 2021. Dat leek helemaal goed te komen maar vorige maand zorgde een gewijzigd opnameschema voor een televisieprogramma toch nog voor hoofdpijn bij de organisatoren. Daan schuift door naar 2022 en Zornik neemt de plaats in. Daar zijn wij persoonlijk erg benieuwd naar. Zornik heeft een steengoede live reputatie maar om een duistere reden hadden ook zij, voor corona, al enkele jaren niet meer op een groot podium staan blinken. In februari kondigde de band op Instagram aan dat ze de draad weer opnemen. In het najaar staat Zornik op het podium van de Trix en de AB met de show 20 years, 20 singles, een show die ze allicht deels ook op Lolands zullen brengen. Die concerten zijn uitverkocht. Ondertussen kwam daar ook Parklife in Hasselt bij en nu spelen ze dus ook op zaterdag 18 september in de wei van Magda en André. Met Zornik krijgt het zaterdagprogramma van Lolands er stevig wat vaart en power bij. Het zou wel eens een epische editie kunnen worden met een perfecte opwarmer en een opbouw die de festivalgangers de ganse namiddag en avond niet meer los laat.

De Leuvense band Berry Quincy opent op zaterdag. Zeven rasmuzikanten in een samenstelling die momenteel voor veel mensen nog relatief onbekend is maar de steengoede reputatie van de band zal na covid-19 snel aantrekken. De bandleden zijn technisch bijzonder vaardig . Hun repertoire is een easy-listening osmose van poprock met een accent van soul. Een fris wit wijntje of een schuimende Cornet, de zon die schijnt boven de wei in Schoonderbuken en Berry Quincy door de boxen. Beter kan een familiefestival niet starten.

Lolands start al van bij het begin met grote klasse dus. De organisatoren houden ook vast aan hun succesvolle stramien. Ook dit jaar is er een coverband en die zeggen dat ze niet zijn wie ze willen zijn. Not the Beatles dus.

Het programmatieteam steekt er daarna meteen extra vaart in. Het repertoire van Gene Thomas is gebouwd op populaire meezingers met af en toe een uitstapje naar de loeiharde gitaren van Bon Jovi. De wei kan dus al vroeg in de namiddag uit zijn dak gaan. Gene Thomas komt met een volledige live band naar Scherpenheuvel. Wie dat zijn is niet duidelijk maar er gaat ongetwijfeld schoon volk op het podium staan achter deze sfeermaker pure sang.

En dan is het aan Zornik met podiumbeest en straffe koereur Koen Buyse. De frontman van Zornik is een echte wielerfreak die een stevige col kan oprijden tegen een meer dan acceptabel tempo. Wij nemen aan dat het team van Lolands de taart niet vergeet want Zornik bracht exact twintig jaar geleden hun eerste single Love Affair uit. Dat gebeurde nadat ze op Humo’s Rock Rally waren opgemerkt. Het zou het begin zijn van twee decennia radiohits, ontelbare TMF-awards en optredens op onder meer Crammerrock, Suikerrock, Pukkelpop, Rock Werchter, Werchter Boutique en een eindeloze reeks concerten in alle grotere zalen in België maar ook ver daarbuiten. Zornik zou de standaard van Lolands wel eens heel hoog kunnen zetten.

Met Les Truttes is de wei van Lolands opnieuw aan het jubileumfeest. Deze bangelijk straffe coverband staat namelijk 25 jaar op de planken! Wie hen in 2017 aan het werk zag op Lolands heeft ondertussen al een ticketje gekocht om deze wervelwind van klasse en sfeer niet te missen. Het repertoire van Les Truttes is bijzonder breed en ze spelen alle songs met een bangelijke precisie die soms beter lijkt te zijn dan het origineel. De uitstraling van band zorgt meteen voor een klik met het publiek en dat laten ze gedurende de ganse set niet meer los. Les Truttes gebruikte de covidpauze om aan het repertoire te vijzen en kijk wat er nu klaar staat. Bangelijk schoon, toch? Les Truttes are back #fuckcorona

Wij kennen er ondertussen eentje die met heel veel goesting verder bouwt op al dat enthousiasme. DJ Yves Deruytter, alias YDR, gaat al een mensenleven of twee mee als top-DJ. Hij speelde in alle trendy clubs en staat ook een paar keer op de affiche van Tomorrowland. YDR heeft zijn fijnste leren jekkertje nu al klaar liggen voor de wei van Lolands. Pete Knowles sluit zondagochtend het festival af. Deze fijne mens heet eigenlijk gewoon Peter Weets en hij is de resident DJ van de Bardot, Barvista en Café Manger in Leuven. Peter speelde eerder al de achtergrondmuziek tijdens de cocktailbar van Lolands. Een vriend van het huis dus, en dat is een garantie voor een afsluiter waarmee de tent helemaal uit de bol kan gaan.

Tickets online beschikbaar

Tickets voor al dit fraais kosten 18 euro op vrijdag en 12 euro op zaterdag. Voor de mensen die graag twee dagen komen genieten, zijn er combitickets voor 25 euro. Bestellen van deze tickets kan via http://www.lolands.be

Geef een reactie