SK Waanrode viert vijftigjarig bestaan en herdenkt na wespensteek overleden afgevaardigde


Voetbalclub SK Waanrode bestaat vijftig jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden en dat doen ze met een galamatch tegen KFC Diest. De wedstrijd wordt op zondag 25 juli om 16 uur gespeeld op het terrein van SK Waanrode.

In dit feestjaar herdenken ze bij de voetbalvereniging ook het overlijden van ploegafgevaardigde van het B-team Benny Hennus. Benny Hennus kreeg vorig jaar in augustus een wespensteek. Allicht veroorzaakte dat een allergische reactie. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar zij konden niks meer doen voor de man die in Waanrode sterk gewaardeerd werd omwille van zijn inzet en zijn engagement.

Uit respect voor de inzet van Benny Hennus speelt het B-team op zaterdag 14 augustus een wedstrijd tegen vrienden en collega’s van de overleden afgevaardigde. De opbrengst van de match gaat naar een goed doel dat geselecteerd werd door de weduwe van Benny.

Zij koos voor Polly’s Ranch in Zoutleeuw. De overhandiging van de opbrengst gebeurt bij de eerste officiële thuiswedstrijd van het B-team op 5 september om 9.30 uur.

Polly’s ranch is een zorgboerderij voor kinderen met een beperking van 3 tot en met 18 jaar. Kinderen met ADHD, autisme, mentale en/of fysieke beperking kunnen er lessen volgen met pony’s. Dat gebeurt altijd onder begeleiding van ten minste 1 begeleider per kind. Het intuïtief contact tussen pony en kind geeft verrassende resultaten. Sommige kinderen leren rijden, andere hebben nood aan een knuffelmoment of helpen bij het verzorgen. De begeleiders volgen het ritme van het kind en proberen hen zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken maar met de juiste begeleiding.

Je kan de website van Polly’s Ranch hier aanklikken

Geef een reactie