Glamping Koningsbos maakt glampen in eigen tuin mogelijk, met alles erop en eraan

Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen het buitenleven weer ontdekt. Kamperen bijvoorbeeld, maar liefst toch met een streepje luxe. Glamping werd snel een van de trends van het moment! Het succes van Sterrenkijkers in het begijnhof van Diest heeft dat duidelijk aangetoond. De acht bubbels die daar vier weekends lang verhuurd werden, waren op een paar uur uitverkocht.

Het concept is ook eenvoudig en dus is iedere gelegenheid goed genoeg om te glampen. Een feestje met de bubbel, een sleep-over, een sweet-sixteen of gewoon een gezellige filmavond met wat vrienden in de tuin. Het enige wat je nodig hebt is de tent.

Totaalconcept

Bieke Van Gelder en haar partner Raf Vanlaer uit Assent zagen het gat in de markt. Zij investeerden in een zogenaamde Bell tent. Dat zijn de bekende woestijntenten met een katoenen canvas dat tegen weer en wind bestand is. Die tenten zijn relatief makkelijk op te zetten en ze staan als een huis. Bieke ontwikkelde er een totaalconcept rond. Je kan de compleet aangeklede woestijntent huren en dat ziet er bijzonder fraai uit. De tent wordt uitgerust met een dubbel bed, beddegoed en slaapzakken, twee strandzeteltjes, een rotan zeteltje met bijzettafeltjes , kussentjes en dekentjes. Je krijgt er ook sfeervolle verlichting en zelfs een kamerplant bovenop. Raf knutselt de meeste meubeltjes overigens zelf in mekaar.

Wie alles erop en eraan wil kan er nog een terrasverwarmer of een vuurkorf bij reserveren en voor wie het extra gezellig wil maken zijn er extra lampjes, lampionnen en slingers voor de tuin, biertafels en een beamer met projectiescherm. Enkel de film moet je zelf klaar zetten.

Stokken en haringen

Sleep je een nare herinnering uit het verleden mee over stokken en haringen die niet op de voorziene plaats wilden blijven? Geen probleem. Bieke komt de ganse zaak keurig in mekaar puzzelen en aankleden. Na het glampingfeestje komt ze de tent met aankleding ook weer opbreken en afruimen. Totaalservice dus. Voor de prijs moet je het niet laten. In juli betaal je nog een promotietarief van amper 200 euro voor de eerste nacht en 250 euro voor twee nachten. Wie de tent langer wil huren kan met Bieke een afspraak maken over de meerprijs.

Glamping Koningsbos

Achter het concept met de tent schuilt overigens nog een breder plan. Bieke en haar partner Raf Vanlaer wonen aan het Koningsbos in Assent. Dat is niet alleen een schone habitat maar ze hebben daar ook wel wat ruimte. Op termijn willen Bieke en Raf een volwaardige glamping uitbouwen op dat terrein. Daar komt nogal wat voorbereiding bij kijken. Het concept moet in alle details top zijn en veilig zijn. Glamping Koningsbos zal pas in 2022 de tentzeilen openen maar je kan het project wel al volgen op Instagram via het account @glampingkoningsbos.

Geef een reactie