Ook fase 1 van heraanleg Basilieklaan-Mannenberg-Diestsesteenweg uitgesteld naar 2022

De werken voor de renovatie van de Basilieklaan, de Mannenberg en de Diestsesteenweg tussen de rotonde in Scherpenheuvel en het WZC in Rillaar, worden opnieuw uitgesteld. Dat blijkt uit een nieuwe melding van het Agentschap Wegen en Verkeer.

AWV wil op het traject de rijbaan en de twee losliggende fietspaden grondig aanpakken over een afstand van meer dan vijf kilometer. In eerste instantie zouden die werken in juni en juli van dit jaar gebeuren. De werf werd opgedeeld in twee fases. In eerste instantie wordt de strook tussen de rotonde in Scherpenheuvel en het kruispunt met de Oude Tiensebaan aangepakt. Daarna volgt het gedeelte vaan de Oude Tiensebaan tot het centrum van Rillaar. De werf zal voor nogal wat verkeershinder zorgen. AWV organiseert een omleiding.

Vorige maand besliste AWV om dit jaar enkel het eerste gedeelte van de werken uit te voeren. De tweede fase tot in het centrum van Rillaar werd verschoven naar 2022. AWV meldt nu dat ook fase 1 van de werken pas in 2022 wordt uitgevoerd. De reden van de verschuiving is niet meteen duidelijk.

AWV heeft over de ganse afstand al aanduidingen op het asfalt aangebracht om de werf te organiseren. Vreemd genoeg werden een week later de belijningen op het asfalt opnieuw geschilderd. De werken worden nu dus integraal verschoven naar 2022.

Geef een reactie