‘t Kroonrad combineert functie als dorpscafe, restaurant en cafetaria

Vorige vrijdag werd in Molenstede ontmoetingscentrum ‘t Molenhuis geopend. Dat gebeurde zelfs met een volledig coronacorrecte openingsreceptie. Het moet meer dan een jaar geleden zijn dat we zoiets nog konden meemaken. De speeches gebeurden buiten en ook het drankje en de hapjes werden buiten geserveerd. Dat was op zich bijzonder opmerkelijk want een paar kilometer verder in Deurne waren op dat moment ganse straten onder water aan het lopen.

De realisatie van de nieuwe zaal is belangrijk voor Molenstede maar er is nog een bijzonder extraatje. Terwijl overal in Vlaanderen de dorpscafé’s verdwijnen, komt er in Molenstede eentje bij. Het cafetaria van de sporthal is bewust aan de straatkant ingepland Je kan er dus gewoon binnenlopen los van een activiteit in de sporthal zelf. Het concept is daar overigens ook helemaal op voorzien.

‘t Kroonrad

De nieuwe cafetaria behoudt wel haar legendarische naam. ‘t Kroonrad dus. In Molenstede kunnen ze een dik boek vullen met de verhalen van het vroegere Kroonrad. Het is overigens enigszins onbeleefd om ‘t Kroonrad een cafetaria te noemen. Zelf noemen beide uitbaters het een “sportscafé”. Met een Engelse tongval dus. Zoals het ook niet Molenstede is maar Meulstee.

Je kan in het sportscafé niet alleen een ruim assortiment bieren en frisdrank bestellen. Voor de kleinere honger zijn er snacks, eiergerechten en tapas. Maar net zo goed kan je een volledige maaltijd met meerdere gangen bestellen.

Een nieuwe kroeg cq cafetaria met een legendarische geschiedenis, daar hoort bekwaam volk achter de tapkraan en in de keuken te staan. Zaakvoerders Jochen Ools en Jan Desaer kunnen een pak ervaring voorleggen.

Jochen staat al vanaf zijn zestiende in de horeca. Hij kent alle aspecten van het vak en die achtergrond geeft voldoende zekerheid om een eigen succesvol avontuur op te bouwen.

Jan Desaer kent dan weer zowat alles van bier. Hij is de bedenker en brouwer van Nonneke, zijn eigen biermerk. Jan is niet vies van opvallende marketing. Op streek- en biermarkten durft hij al eens in een nonnenkleed opduiken. ‘t Kroonrad lijkt dus in bekwame en creatieve handen. Nonneke wordt overigens van het vat getapt in ‘t kroonrad.

De uitbaters beseffen dat de kwaliteit in de keuken een verschil maakt. Met Benjamin Vosters roert er een gediplomeerde chef-kok van de hotelschool Sint-Martinus in Herk-de-Stad in de kookpotten.

Je kan hier doorklikken naar de website van ‘t Kroonrad. Op Facebook kan je de zaak volgen via @tkroonrad.

Geef een reactie