Evenepoel bevestigt deelname aan Baloise Belgium Tour met aankomst in Scherpenheuvel

Vorige zaterdag werd het Hageland getrakteerd op een stukje topwielrennen. De editie 2021 van Duracell Dwars door het Hageland was allicht een van de mooiste in de reeks. De wedstrijd is na jaren van zoeken en aanpassen in een aantrekkelijk concept verpakt met een systeem van lussen en een combinatie van gravelstroken, nijdige klimmetjes en verbindingswegen over asfalt.

Volgende vrijdag staat er alweer een bijzonder knappe wielerkoers op de kalender in onze regio. De derde rit van de Baloise Belgium Tour komt namelijk aan in Scherpenheuvel. Het peloton zal overigens niet alleen aankomen in de schaduw van de basiliek. De renners blijven ongeveer twee uur rondjes draaien op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem, mits een paar korte uitstapjes op het grondgebied van Aarschot en Diest. Tussen kilometer 90 en de aankomst op kilometer 174 rijdt het peloton in feite in een lus rond de basiliek.

Dat peloton zag er al bijzonder prestigieus uit. Vooral de topsprinters komen naar Vlaanderen vanaf volgende woensdag. Met Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step), Tim Merlier en Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), (Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) en Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB) mogen we vrijdag ter hoogte van Op ‘t Hof in Scherpenheuvel een koninklijke sprint verwachten.

Gisteren maakte Christophe Impens van organisator Golazo op Twitter bekend dat Remco Evenepoel de Baloise Belgium Tour zal rijden. Evenepoel stond eerder negen maanden aan de kant na een zware val. Hij begon opnieuw in de Giro. Dat was meteen ook zijn eerste grote ronde ooit en dat bleek al snel te hoog gegrepen. Na een nieuwe val in de Italiaanse ritten koers gaf Evenepoel op maar in zijn omgeving was te horen dat zijn conditie bijzonder goed is. Dat bleek gisteren in de Elfstedentocht waar hij zijn collega’s het snot uit de neus reed op kop van het peloton.

Na overleg met de ploegleiding start Evenepoel dus ook in de Baloise Belgium Tour, een rittenkoers die hij vorig jaar won. Meespurten zal hij niet doen in Scherpenheuvel maar dat we hem prominent op kop van het peloton gaan te zien krijgen staat nu al vast. Allicht zetten ze bij Deceuninck-Quick Step alles in op Sam Bennet, de man die na dit seizoen weg gaat bij de ploeg en terugkeert naar Bora Hansgrohe.

The Baloise Belgium Tour (9-13 June) is proud to welcome @EvenepoelRemco at the start of the 90th edition. Remco will for sure defend his 2019 title on the Belgian roads 👊@belgium_tour #baloisebelgiumtour@deceuninck_qst
📷 @GettySport pic.twitter.com/VYoo79o6pi— Christophe Impens (@Xof_Impens) June 6, 2021

Geef een reactie