Nuttige info over DDHH21 en een stevige terugblik op 2020

Vandaag is de regio Aarschot-Diest in de ban van de koers. De vrouwen beginnen er voor de middag al aan en de mannen starten vlak na de middag. Je vindt hieronder alle nuttige info. We kijken ook nog even terug naar de editie 2020 met ongeveer 150 foto’s.

Opbouw van de dameswedstrijd | ELMOS DDHH
 • Geneutraliseerde start: 10.55 uur Demervallei – officiële start 10.55 uur ter hoogte van Duracell.
 • Afstand 122,3 kilometer
 • Deel 1 van de start tot kilometer 57: 2 lussen in Aarschot – Langdorp – Rillaar
 • Doorsteek naar Diest tussen km 58 en km 75
 • Deel 2 van kilometer 76 tot kilometer 122: 2 lussen in Diest – Scherpenheuvel-Zichem
 • Passages over de citadel: 3
 • Passages over het Grasbos: 3Gravel: 36 kilometer
 • Aankomst geschat op 14.15 uur – Citadel Diest
Opbouw van de herenwedstrijd | DURACELL DDHH
 • Geneutraliseerde start: 13.00 uur Demervallei – officiële start 13.10 uur ter hoogte van Duracell.
 • Afstand 178 kilometer
 • Aanloop van de start tot km 18.
 • Deel 1 van km 19 tot km 130: 2 grote lussen
 • Deel 2 van kilometer 131 tot kilometer 178: 2 kleine lussen
 • Passages over de citadel: 4
 • Passages over het Grasbos: 4
 • Gravel: 42 kilometer
 • Aankomst geschat op 17.00 uur – Citadel Diest
Gravelzones
 • Grootbroekstraat: 5400 meter
 • Demervallei: 3300 meter
 • Demerdijk Zichem: 4000 meter
 • Citadel: 1000 meter
 • Prinsenbos: 1000 meter
Afvalzones
 • Oostelijke ring Aarschot
 • Nijverheidslaan Diest
 • Diestersteenweg Kaggevinne

One comment

 • Johan Severijns

  Mooie wedstrijd die elk jaar nog in waarde zal stijgen. Deze wedstrijd zou nog mooier kunnen worden met passages in Deurne. Denk maar aan de beklimming van de Rode Berg en het onverhard in de Veken Blokstraat. Daarna doorsteek via de J. Vanzeerstraat en het Meilrijk tot aan het kruispunt Langestraat en Bergbosstraat. Links af naar de Langestraat en daarna via het Kasteeltje (van Wickmayer) en de Kievithoeve naar de Molenberg; rondom de Molenberg en via de Hasseltsebaan naar Schaffen. De inwoners van Schaffen vinden de Peerstraat heel aantrekkelijk, maar via het Roth en de Kriekelswarande is ook een mogelijkheid. Ik roep de organisatoren daarom ook op deze uitbreiding/vernieuwing te onderzoeken voor DDHH 2022. Vrijwillige medewerkers om seingever te zijn e.a. is in Deurne helemaal geen probleem. Er is de wielerclub Strijd en Zege met veel ervaring op dit vlak. Er zijn de wielertoeristen van café Moderne. Er is de mountainbike-club. De KWB en Ferm (het vroegere KVLV) trekken er tevens wekelijks op uit voor een fietstocht. Dus, goed volk genoeg om verantwoordelijkheid te nemen voor, na en tijdens de wedstrijd.

Geef een reactie