Extra snelheidscamera’s bij binnenrijden centrum Zichem

Wie Zichem buitenrijdt vanuit het centrum in de richting van Averbode, duwt voortaan het gaspedaal best niet te diep in. Ter hoogte van Het Hof van Zichem werd deze week een snelheidscamera geplaatst. Of beter gezegd, er werden er twee geplaatst. Wie op dezelfde plek het centrum binnen komt en te snel rijdt is evenzeer klaar voor een foto en een boete.

De plaatsing was reeds eerder aangekondigd door het kabinet van minister van Verkeer Lydia Peeters. De minister had echter nog niet exact aangegeven waar de camera precies zou komen. Dat zou pas bepaald worden na een inspectie ter plaatse.

De locatie is enigszins vreemd te noemen. Op de plaats waar beide camera’s staan is de toegelaten snelheid 50 kilometer per uur omdat je in een bebouwde kom rijdt. Maar wie Zichem binnen rijdt moet 50 meter verder het gaspedaal al opnieuw lossen want daar begint de zone 30. Dat wordt echter niet meer geregistreerd door de camera.

Wie vanuit het centrum komt rijdt die zone 30 dan weer net buiten maar op het moment dat je de camera in die richting passeert mag je dus 50 kilometer per uur rijden.

Tussen Averbode en Zichem kan je nu twee keer voor een te hoge snelheid geflitst worden door een vaste camera. Ook in Averbode staat in beide richtingen een camera. Die staan echter gescheiden van mekaar.

Het is de bedoeling om later nog een vaste camera te plaatsen op de Schransstraat in Scherpenheuvel. Dat is de toegangsweg naar de E314. Die weg heeft een gitzwarte reputatie op het vlak van zware ongevallen.

Geef een reactie