Werken Ter Heidelaan worden vannacht uitgesteld door voorspelde regenval

De werken die vannacht gepland waren op de Ter Heidelaan in Aarschot worden met een week uitgesteld. Dat heeft alles te maken met de verwachte zware regenval. Normaal gezien zou de zone tussen het kruispunt met de Betekomsesteenweg en het kruispunt met de Kleine Mechelsebaan in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni een nieuwe laag asfalt krijgen, maar die werken schuiven nu op naar de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni. 

De werfzone wordt dus in de nacht van 11 op 12 juni volledig afgesloten. Het autoverkeer moet in beide richtingen een omleiding volgen via de op- en afrittencomplexen van de E314. 

De verkeerssituatie waarbij er enkel éénrichtingsverkeer mogelijk is komende van aan de Liersesteenweg (N10) richting de Nijverheidslaan, blijft door de opgeschoven planning een week langer behouden. Vanaf zaterdagmiddag 12 juni, nadat alle verkeerssignalisatie is weggenomen, kan het verkeer op en rond de industriezone weer alle richtingen uitrijden. 

De volgende fase van de werken start pas in augustus 2021. Tot dan wordt er niet gewerkt, en is er dus ook geen hinder voor het verkeer. Begin augustus start de aannemer met de heraanleg van de rotonde, op de kruising van de Ter Heidelaan (R25) met de Aarschotsesteenweg (N21b). De rotonde zelf wordt helemaal aangelegd in gewapend beton, zodat ze bestand is tegen het gewicht van zware vrachtwagens. Fietsen aan de rotonde wordt ook een stuk veiliger: de fietspaden worden afgescheiden van de rijweg door een groene haag en er komt een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten. Die werken duren volgens de huidige planning tot eind november 2021.

Geef een reactie