Tricolore kroonkurken voor tripel van brouwerij Buvens

De Rode Duivels zijn er gisteren echt aan begonnen. De match tegen Griekenland was nog niet meteen een galaspektakel maar onze nationale voetbalploeg speelde met een zeer experimenteel elftal en ze blijven toch een van de favorieten voor de Europese titel.

Het Europees kampioenschap voetbal en het lekkere zomerweer inspireerden brouwer Franky Buvens om zijn biertjes een tricolore accent te geven. Een duivels plan. Een frisse pint en lekkere pot voetbal…veel Belgischer wordt het niet meer.

Brouwerij Buvens produceert drie soorten tripel die ieder een eigen karakter hebben. Brouwer Franky Buvens kwam op het idee om de drie biertjes een verschillend gekleurde kroonkurk te geven. Rood voor Rost, geel voor Brunet en zwart voor Blondin.

Blondin is een bier van 8° met fruitige toetsen van banaan en citrusvruchten en een lange droge afdronk.  De hergisting op fles zorgt voor een fijn parelend, fris koolzuurgehalte. Rost is ambachtelijk hoogblond, rossig gekleurd bier.  Franky Buvens heeft er meer dan 10 jaar aan gewerkt voordat de smaak helemaal op punt stond. Rost is samengesteld uit 3 soorten hop en 3 soorten mouten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9% maar dat zit goed verborgen tussen de volmondige en kruidige smaken. Brunet is eerder een dorstlessend maar wel eentje met 8% alcohol. Het is een donker bier dat een volmondige  smaak achterlaat. Brunet is gebrand en hoppig maar het is zeker geen zoet bier. 

Voor wie zeker geen dorst wil lijden is er een EK-survivalpakket. Dat zijn 8 flesjes Blondin, 8 flesjes Rost en 8 flesjes Brunet in witte doos van de brouwerij. Er zitten ook twee 2 glazen van Brouwerij Buvens bij. Je betaalt 43 euro per krat.
Er zijn ook handige EK bierclips met 2 flesjes Blondin, 2 flesjes Rost en 2 flesjes Brunet . Die kosten 10,50 euro.

Je kan online bestellen op http://www.brouwerijbuvens.be. De biertjes zijn ook beschikbaar in de winkels van het bedrijf. Die vindt je in Doornhof 8 in Assent en bij ‘t Kippenwinkeltje in de Langestraat 97 in Wezemaal.

Geef een reactie