Grasbos niet langer met wagen bereikbaar via Fabrieksstraat

De werken aan de Turnhoutsebaan in Diest zijn na twintig maanden eindelijk achter de rug. Het verkeer vanuit Diest richting Geel en omgekeerd kan dus weer over de N127. De omleidingen werden vrijdag opgeheven.

Naar aanleiding van die heropening van deze belangrijke toegangsweg voert het stadsbestuur van Diest nog een reeks andere aanpassingen door die vooral impact hebben voor zachte weggebruikers. De door fietsers en wandelaars intensief gebruikte Fabrieksstraat wordt voor het grootste deel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op termijn zal de straat onderdeel worden van een fietssnelweg.

De Fabrieksstraat was een populaire verbindingsweg tussen het Grasbos en het centrum van de stad. Dat zal dus niet meer mogelijk zijn met de wagen of met de bromfiets. Onderaan het Grasbos ter hoogte van de brug over de spoorweg werden verkeerspaaltjes geplaatst. Aan het waterzuiveringsstation ter hoogte van Fabrieksstraat 100 staat een verkeersbord F99c dat aangeeft dat de weg vanaf dat punt voorbehouden is voor het verkeer van landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en bestuurders van speedpedelecs. Paaltjes zijn daar niet mogelijk omdat de landbouwers met hun tractoren moeten kunnen passeren.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Omwille van praktische redenen blijft het eerste deel van de straat, tot aan het waterzuiveringsstation, in beide richtingen open voor autoverkeer.

Over het ganse traject van de Fabrieksstraat werd een maximumsnelheid van 30 kilometer ingevoerd. Niet alleen auto’s moeten hun snelheid dus aanpassen op het gedeelte waar zij nog mogen rijden. Ook bestuurders van een speedpedelec en de beter geoefende wielertoerist moeten zich aan die maximumsnelheid houden.

Door deze ingreep is het Grasbos enkel nog bereikbaar vanuit de Broekstraat en vanuit Crauwelsbos.

Geef een reactie