Sander Hubrechts realiseert Everest Challenge en haalt 2000 euro op voor zorginstelling Groenhoef

De 19-jarige Sander Hubrechts uit Rillaar reed vorige week vrijdag 150 keer de mijnterril van Beringen op en af. Dat is het equivalent van 8849 meter, exact de hoogte van de Mount Everest. Sander mag zijn naam dus bijschrijven op het lijstje van mensen die op een of andere manier de Everest Challenge hebben gehaald. De atleet had 13 uur 2 minuten en 48 seconden nodig om zijn prestatie neer te zetten. Hij kreeg tijdens de rit af en toe het gezelschap van een paar collega-mountainbikers.

Sander Hubrechts leverde de prestatie niet alleen vanuit een louter sportief standpunt. Hij verbond er ook een sociaal project aan. De jongeman liet zich sponsoren door een aantal vrienden en ondernemers. Dat leverde ondertussen meer dan 2000 euro op. Dat geld gaat integraal naar Groenhoef in Scherpenheuvel-Zichem, een zorginstelling voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking.

De sponsoractie loopt overigens nog steeds door. Wil je zelf ook een centje bijdragen, dan kan je dat doen via deze link https://forms.gle/hmeXCcdkDfRvaRxe6

Je kan Sander Hubrechts volgen op Strava: https://www.strava.com/activities/5137929702/overview

Geef een reactie